Спікер Сейму Польщі: "Північний потік – 2" зробить Україну беззахисною перед агресією РФ

Вівторок, 13 березня 2018, 18:36

Маршалок (спікер) Сейму Польщі Марек Кухцінський вважає, що у випадку реалізації проекту "Північний потік -2" Україна виявится повністю беззахисною перед російською військовою агресією.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це він заявив під час XI Форуму Європа-Україна у місті Жешув (Польща).

"Ми дуже занепокоєні проектом другого Північного потоку, який реалізується росіянами та німцями. Підкреслю – росіянами разом із Німеччиною. І це є загрозою для нас всіх. І питання не лише в економіці – реалізація цього проекту надішле сигнал, що росіянам все зійшло з рук. Зрештою, у випадку реалізації цього проекту Україна виявиться беззахисною перед повномасштабною російською агресією", - зазначив маршалок.

Він нагадав про недавній лист спікерів парламентів 5 країн проти Північного потоку - 2.

"Така єдність дає нам шанс. Але багато залежить безпосередньо від України, від її реформ, в першу чергу – в енергетичній сфері", - додав він.

Як відомо, керівники парламентів Польщі, Литви і Латвії підписали у Вільнюсі лист про те, що газопровід "Північний потік-2" спрямований на енергетичне узалежнення держав ЄС від Росії. Раніше цей лист підписали Україна і Молдова.

У листі наголошується, що енергетична безпека становить ключовий компонент об’єднаної і процвітаючої Європи. На думку авторів листа, незважаючи на те, що газопровід "Північний потік-2" представляють як комерційний проект, насправді він є інструментом політики російської держави.

До ініціативи проти "Північного потоку – 2" приєдналася також Естонія

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.