Лавров пригрозив Британії через "спробу обдурити світову спільноту" у справі Скрипаля

Середа, 14 березня 2018, 12:51

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що без пред'явлення конкретних фактів Лондону доведеться відповідати за відверту спробу грубо ввести в оману світову громадськість у зв'язку зі справою про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє РИА "Новости".

"Для них (Великої Британії — ред.) не зізнання — цариця доказів, а підозра, що вони самі висувають, повинна сприйматися всім світовим співтовариством як цариця доказів. Так справа не піде. Ми будемо відстоювати міжнародне право і аргументів у наших партнерів ми не бачимо", — заявив Лавров.

"Без пред'явлення конкретних фактів доведеться відповідати за відверту спробу грубо ввести в оману світову громадськість", — підкреслив він.

Як відомо, напередодні міністр закордонних справ РФ зажадав від Лондона забезпечити російській стороні доступ до речовини, яким були отруєні екс-співробітник ГРУ і його дочка на підставі, в тому числі, того, що остання є громадянкою Росії.

Нагадаємо, 12 березня прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Вона повідомила, що обох росіян отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу, яку раніше розробляла Росія.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон повідомив послу РФ в Лондоні Олександру Яковенку, що у Росії є час до вечора вівторка, щоб надати роз’яснення у справі Скрипаля. Росія відмовилася це робити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.