Макрон не відвідає російський стенд на книжковому ярмарку в Парижі

Четвер, 15 березня 2018, 19:48

Французький президент Еммануель Макрон не відвідає російський стенд на книжковому ярмарку в Парижі через вірогідну причетність РФ до отруєння російського екс-шпигуна.

Про це Єлисейський палац повідомив французькі ЗМІ, зокрема, Le Figaro.

Відзначається, що Макрон не відвідає російський стенд навіть попри те, що Росія є почесним гостем цьогорічного заходу, який в четвер відкривається в Парижі.

"Президент не відвідає офіційний павільйон Росії на книжковому ярмарку… у контексті нападу в Солсбері та у відповідності до нашої позиції солідарності з Британією", - повідомили у Єлисейському палаці.

Водночас Макрон зустрінеться з російськими письменниками, наголосили у французького президента.

Нагадаємо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

США, Велика Британія, Франція та Німеччина виступили зі спільною заявою, у якій вони звинуватили Росію в отруєнні екс-шпигуна та його доньки.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.