Отруту "Новічок" могли підкинути у валізу доньки Скрипаля в Москві - ЗМІ

П'ятниця, 16 березня 2018, 09:32

Британські ЗМІ стверджують, що за версією спецслужб, нервово-паралітичну речовину, якою отруїли колишнього російського шпигуна, підкинули у валізу його дочки Юлії перед від'їздом з Москви.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph з посиланням на високопоставлені джерела.

Контртерористична група та MI5 вважають, що зловмисники, які отруїли Скрипаля, навіть не в'їжджали на територію Великої Британії.

Високопоставлені джерела повідомили виданню, що на їх переконання, отруйна речовина "Новічок" була підкинута у багаж Юлії Скрипаль.

Спецслужби працюють над теорією, що токсином був просякнутий предмет одягу або косметики чи ще щось, що було відкрито як подарунок у його будинку в Солсбері. Це означає, що Юлію Скрипаль навмисно використали, щоб дістатися до її батька.

За словами заступника начальника поліції Вілтшира Пола Міллса, 131 людина, можливо, вступила у контакт зі смертоносною речовиною, розробленою в Росії.

Раніше британські ЗМІ повідомили, що колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку могли отруїти в їхньому сімейному автомобілі BMW.

Британські експерти з питань хімічної зброї вважають, що отруйна речовина нервово-паралітичної дії "Новічок" була розроблена та виготовлена у російському місті Шихани (Саратівська область), де знаходиться військова науково-дослідна установа РФ.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.