Грецький суд відхилив третю апеляцію Туреччини щодо військових-втікачів

П'ятниця, 16 березня 2018, 12:45

Апеляційний суд Афін відкинув третю апеляцію Туреччини щодо екстрадиції вісьмох турецьких військових, які втекли до Греції, ховаючись від переслідувань за спробу перевороту.

Про це повідомляє видання Ekathimerini.

Голова суду Іоанна Клапа заявила, що немає ознак того, що у разі повернення до Туреччини на військових чекає справедливий суд.

Крім того, за її словами, висунуті проти військових нові звинуваченнями виглядають безпідставними і суперечать європейському та грецькому законодавству.

Турецька влада стверджує, що має докази причетності військових-втікачів до спроби перевороту у липні 2016 року і вимагає у Греції їх екстрадиції для здійснення суду за звинуваченням у тероризмі і спробі вбивства.

Туреччина днями оприлюднила відео, на якому видно, як вісім військових йдуть через табір через декілька годин після спроби перевороту і за декілька хвилин до того, як вони сіли до гелікоптера і вилетіли з Туреччини. Троє військових на відео мають зброю.

Військовослужбовці втекли в Грецію 16 липня 2016 року на гелікоптері після спроби державного перевороту в Туреччині. Після цього Туреччина неодноразово вимагала їх видачі. Щоразу грецькі суди приймали рішення не на користь Анкари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.