Клімкін не вірить, що теперішня Польща скасує "антибандерівський закон"

П'ятниця, 16 березня 2018, 12:59

Глава МЗС України Павло Клімкін не вірить, що Польща в сьогоднішній реальності здатна скасувати оновлений закон про Інститут національної пам’яті, який передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Про це глава МЗС заявив в інтерв'ю BBC News Україна.

Клімкін нагадав, що в Україні вважають закон про Інститут національної пам’яті Польщі необґрунтованим.

"Для мене зараз важливе його правозастосування. От давайте я зараз сфотографуюсь з портретом Степана Бандери або з червоно-чорним прапором. А потім поїду у Варшаву з якимось візитом. І просте питання: що далі? А що буде з будь-яким іншим українцем, яких там більше мільйона", - сказав він.

Клімкін наголосив, що Україна має добитися, щоб правозастосування цього закону не загрожувало безпеці українців в Польщі.

"Я не вірю, що в сьогоднішній реальності польський сейм здатен цей закон зупинити. Така там внутрішньополітична атмосфера. Але маємо добитися, щоб правозастосування цього закону не загрожувало безпеці українців в Польщі. Це фундаментальне питання", - сказав він.

Глава МЗС заявив, що Київ буде вести переговори з Польщею про те, "яким чином польські суди будуть дотримуватись цієї практики". "Звичайно, в ідеалі, цей закон потрібно скасувати", - додав він.

Нагадаємо, закон про Інститут національної пам’яті набув чинності 1 березня. Закон передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: