Кремль назвав "непрощенним" звинувачення Путіна в отруєнні екс-шпигуна

П'ятниця, 16 березня 2018, 15:18

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав "непрощенним порушенням дипломатичних правил пристойності" звинувачення з боку Британії на адресу Володимира Путіна у його причетності до отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

"Ми вже на різних рівнях неодноразово заявляли, що Росія не має ніякого стосунку до цієї історії", - заявив Пєсков.

"Будь-яке відсилання або згадка нашого президента в зв'язку з цим є ні чим іншим, як шокуючим і непрощенним порушенням дипломатичних правил пристойності", - додав речник Путіна.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон заявив у п'ятницю, що президент Росії Володимир Путін "практично напевне" особисто віддав наказ використати токсичну нервово-паралітичну речовину "Новічок" для отруєння колишнього російського агента у Британії.

Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

США, Велика Британія, Франція та Німеччина виступили зі спільною заявою, у якій вони звинуватили Росію в отруєнні екс-шпигуна та його доньки.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.