Ердоган натякає, що може почати військову операцію в Іраку

Понеділок, 19 березня 2018, 17:47

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що північний Ірак зараз знаходиться на радарі Анкари, натякнувши, що турецькі війська можуть однієї ночі увійти в іракський регіон Синджар.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Ми говорили центральному уряду (Іраку), що РПК (Робітнича партія Курдистану - Ред.) створює нову штаб-квартиру в Синджарі. Якщо ви можете впоратися з цим, ти зробіть щось. Але якщо ви не можете, то ми раптово однієї ночі увійдемо в Синджар та очистимо регіон від терористів.

Якщо ми друзі, то ви це з легкістю зробите для нас. Ми все це також говорили попередньому іракському центральному уряду. Якщо це буде надалі тривати, то ще одна операція "Військова гілка" буде проводитися там", - сказав Ердоган.

Як відомо, у січні Туреччина розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

18 березня турецькі збройні сили та "Вільна сирійська армія" (FSA) взяли під повний контроль північно-західне сирійське місто Афрін.

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв змести курдських бійців по всій довжині кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.