Турецька армія втратила вісім військових за день операції в сирійському Афріні

П'ятниця, 2 березня 2018, 09:38

За день операції "Оливкова гілка" у північно-західному сирійському регіоні Афрін загинули вісім турецьких військових, 13 отримали поранення.

Про це повідомляє Hurriyet daily news з посиланням на дві заяви турецької армії.

"В рамках операції в Афріні п’ятеро наших героїчних товаришів полягли, а сім отримали поранення" - йдеться в одній заяві.

Невдовзі армія випустила ще одну заяву, в якій повідомило про загибель ще трьох військових і додаткових шість поранених.

Обставини, в яких загинули військові не наводяться.

Таким чином, кількість загиблих турецьких військових в операції "оливкова гілка" зросла до щонайменше 40.

Турецькі ЗМІ повідомили, що в другій половині дня 1 березня між нещодавно розгорнутими в Сирії підрозділами турецьких спецслужб і курдськими "Загонами народної оборони" (YPG), які влаштували засідку за допомогою тунелів,  зав’язалися інтенсивні бої. Гелікоптер, який відправили за пораненими, був змушений повернутися після того як його обстріляли.

Нагадаємо, у січні Туреччина розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK.

Курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.