У ЄС розповіли, якою буде відповідь на введення США мит на сталь і алюміній

П'ятниця, 2 березня 2018, 12:29

Європейський комісар з питань торгівлі Сісілія Мальмстрьом попередила про можливі заходи у відповідь, якщо США реалізують плани президента Дональда Трампа про введення високих тарифів на імпорт сталі і алюмінію.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи в Сінгапурі, комісар Мальмстрьом заявила, що будь-яка дія, спрямована проти Європи, буде "глибоко несправедливою".

"Ми обговорюємо різні заходи. Від подачі скарги до СОТ (Світової організації торгівлі), самостійно або з партнерами, які також постраждають, до захисних заходів та заходів у відповідь", - сказала Мальмстрьом.

"Це те, що ми обговорюємо всередині Єврокомісії та з нашими країнами-членами. Але, очевидно, нічого не буде оголошено, поки нам не буде відома повна міра цих заходів", - додала вона.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про введення мит на імпорт сталі та алюмінію в 25% і 10% відповідно. Офіційно про це рішення буде повідомлено наступного тижня.

Раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв жорстку реакцію у відповідь на запроваджені США торгові обмеження щодо сталі та алюмінію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.