Снігопади в Європі: кількість загиблих зросла до 55, закриті аеропорти

фото, відео
П'ятниця, 2 березня 2018, 13:06

Більша частина Європи продовжує потерпати від морозів та снігопадів, які приніс циклон із Сибіру. За останніми даними, в результаті дії стихії загинули 55 людей.

Про це повідомляє ВВС.

Через сильні снігопади у багатьох країнах закрили дороги, не працюють школи та дитячі садки, скасовані сотні залізничних та авіарейсів. Похолодання прийшло навіть на південь Середземного моря.

Одна з автомагістралей у Британії сьогодні вранці 

Найбільше загиблих через складні погодні умови у Польщі – 21 особа, більшість із них – бездомні. Сім людей за останні дні померли у Словаччині, ще шість – у Чехії. Також повідомляється про загиблих в Іспанії, Литві, Франції, Сербії, Італії, Словенії, Румунії, Великій Британії та Нідерландах.

Снігопад у південному італійському регіоні Апулія 

В Ірландії синоптики повідомляють про найбільші снігопади за останнє десятиріччя. Повітряне сполучення в аеропорту Дубліна призупинене, порушення в роботі очікуються до суботи.

Аеропорт у швейцарському місті Женеві закрили у четвер, але після очищення посадкових смуг знову відкрили на деякий час. Проте у п’ятницю вдень роботу аеропорту знову призупинили.

Снігопад у Женеві

У Франції біля міста Монпельє близько 2 тисяч водіїв застрягли на автомагістралі, деякі з них повідомили, що знаходяться на трасі майже добу.

В амстердамському аеропорту Схіпхол через сильний вітер скасовують або затримують десятки рейсів.

Деякі залізничні рейси компанії Eurostar між Лондоном, Парижем та Брюсселем також скасували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.