Мей запевнила, що не буде "жорсткого" кордону в Північній Ірландії

П'ятниця, 2 березня 2018, 17:01

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що повернення до "жорсткого" кордону в Північній Ірландії не буде.

Про це вона заявила під час своєї великої промови щодо виходу країни з ЄС, передає The Guardian та BBC.

Під час виступу Мей відкинула припущення, що Велика Британії може самотужки вирішити не впроваджувати жорсткий кордон з Республікою Ірландія.

"Це не досить добре казати, що ми не будемо вводити жорсткий кордон; якщо ЄС змушує Ірландію це зробити, відповідальність лежить на них", - заявила вона.

"Ми вирішили піти, наша відповідальність - допомогти знайти рішення. Але ми не можемо зробити це самостійно. Всі ми повинні працювати разом", - додала вона.

Та коли журналісти запитали її прямо, "чи не час вже сказати правду, що буде кордон, можливо, м'який, у Північній Ірландії", Мей заявила, що ніякого повернення до жорсткого кордону в Північній Ірландії не буде.

Зазначимо, що промова Терези Мей була зроблена після того, як Єврокомісія оприлюднила проект угоди щодо виходу Британії з ЄС. Проект передбачає, що Північна Ірландія може залишитися в митному союзі ЄС після Brexit.

Британська прем'єрка заявила, що пропозиція ЄС загрожує "конституційній цілісності" Сполученого Королівства.

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що питання ірландського кордону використовується, щоб зірвати вихід Великої Британії з Європейського Союзу.

Як відомо, Північна Ірландія єдина частина Британії, яка після Brexit матиме спільний кордон з державою-членом ЄС – Республікою Ірландія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.