ЄС: Контрзаходи щодо рішення Трампа про введення мита на сталь готові

П'ятниця, 2 березня 2018, 18:02

В Брюсселі наполягають, що вже підготували контрзаходи щодо рішення президента США Дональда Трампа про введення високих тарифів на імпорт сталі і алюмінію.

Про це заявив речник Єврокомісії Александр Вінтерштайн, передає Politico.eu.

"Комісія має підготовлені контрзаходи щодо США, щоб збалансувати ситуацію, і це питання колегія має намір обговорити на наступному тижні", - сказав він.

За даними двох чиновників, Франція та Німеччина знаходяться в контакті з Брюсселем, і заявляють, що ЄС підготував заходи, щоб швидко завдати удару у відповідь, однак чекає, щоб подивитися, чи виконає Трамп те, що заявляє.

Під "помсту", ймовірно, потраплять товари з політично чутливих штатів для республіканців, такі як мотоцикли виробника Harley-Davidson з Вісконсину, апельсиновий сік з Флориди та віскі з Кентуккі, штату лідера більшості в Сенаті США.

ЄС також готовий подати скаргу на Вашингтон в СОТ.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив про введення мит на імпорт сталі та алюмінію в 25% і 10% відповідно.

Єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом заявила, що рішення США щодо мит на сталь з Євросоюзу погано позначиться на трансатлантичних відносинах.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв швидку і жорстку реакцію у відповідь на запроваджені США торгові обмеження щодо сталі та алюмінію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.