Міністр юстиції Норвегії, якій загрожував вотум недовіри, подала у відставку

Вівторок, 20 березня 2018, 10:29

Міністр юстиції Норвегії Сілві Лістхауг, якій загрожував вотум недовіри парламенту, подала у відставку.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє норвезьке видання Aftenposten.

"Я зіткнулася зі справжнім полюванням на відьом і обмеженням свободи слова на тему, яка є однією з найважливіших для майбутнього Норвегії. Свобода думки є важливою норвезькою і західною цінністю, за яку ми повинні боротися" - пояснила Лістхауг.

У вівторок норвезький парламент мав намір розглянути пропозицію щодо вотуму недовіри міністру юстиції. Ініціаторами вотуму були всі опозиційні партії.

Сільві Лістхауг перебувала на посаді міністра 63 дні.

Опозиція вимагала її відставки через пост у Facebook, в якому вона помістила фото бойовиків аль-Шабааб у масках і звинуватила опозиційну Лейбористську партію у тому, що їй "права терористів важливіші за національну безпеку". Таким чином вона розкритикувала лейбористів за те, що вони заблокували урядову пропозицію позбавляти без судового розгляду позбавити громадянства осіб, підозрюваних в тероризмі або які приєдналися до лав іноземних бойовиків.

Лістхауг пізніше видалила пост і вибачилася в парламенті, однак опозиційні партії все одно ініціювали голосування щодо вотуму недовіри, бо на їх думку міністр не була щирою у своїх вибаченнях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: