У ЄС прокоментували можливі санкції через вибори президента РФ у Криму

Вівторок, 20 березня 2018, 14:04

У ЄС підтвердили, що отримали від України список причетних до організації та проведення російських президентських виборів у Криму, та нагадали, що рішення про додаткові санкції повинні схвалити усі держави-члени ЄС.

Про це на брифінгу в Брюсселі у вівторок заявила речниця зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич.

"Я можу підтвердити, що наші служби отримали від міністерства закордонних справ України список, до якого входять особи, причетні до організації та проведення російських президентських виборів у незаконно окупованих Криму та Севастополі", - заявила вона.

"У цьому контексті я хочу нагадати, що ЄС не визнає незаконної анексії Криму та Севастополя і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові та в Севастополі", - додала вона.

Косьянчич нагадала, що станом на сьогодні проти 150 осіб та 38 компаній діють обмежувальні заходи з огляду на дії, які підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

Що стосується запровадження нових санкцій, то традиційно будь-які зміни до нині чинних обмежень, включно із внесенням до "чорного списку" додаткових осіб, мають бути одноголосно схвалені країнам-членами ЄС.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін передав главам МЗС країн ЄС на зустрічі в Брюсселі у понеділок список зі 140 прізвищ, задіяних в організації та проведенні незаконних виборів в Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.