Цукерберга запросили до Європарламенту через скандал із Cambridge Analytica

Вівторок, 20 березня 2018, 18:03

Керівництво Європейського парламенту запросило засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга надати пояснення з приводу скандалу із зловживанням персональними даними.

Про це повідомив президент Європарламенту Антоніо Таяні у Twitter.

"Ми запросили Марка Цукерберга до Європейського парламенту. Facebook має пояснити перед представниками 500 мільйонів європейців, що особисті дані не використовуються для маніпулювання демократією", - написав Таяні.

Компанія Facebook перебуває під вогнем критики, оскільки з'ясувалося, що британська аналітична фірма Cambridge Analytica зловживала великими об’ємами даних, отриманих через Facebook, щоб допомогти політикам здобути перемогу на виборах.

Зокрема, йдеться про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа і Brexit-кампанію.

Європейський парламент не має повноважень через суд змусити представників Facebook, Cambridge Analytica чи інших фірм дати свідчення, але його дії можуть чинити політичний тиск на ці компанії.

Британський комісар із захисту інформації Елізабет Денем домагається ордеру на обшук британської компанії Cambridge Analytica, яку звинувачують у несанкціонованому використанні даних 50 млн користувачів Facebook для впливу на вибори у США в 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.