Більшість поляків вважають, що уряд приділяє історії занадто багато уваги

Середа, 21 березня 2018, 11:09

Більшість громадян Польщі переконані, що уряд країни занадто багато уваги приділяє історії та минулому Польщі.

Про це свідчать дані опитування, проведеного для порталу Ciekielicziczby.pl дослідницькою групою Ariadna.

Опитування показує: більшість поляків (64%) погоджуються з твердженням, що уряд приділяє занадто багато уваги історії та минулому Польщі. Такої думки дотримуються 82% прихильників опозиційної "Громадянської платформи" і більшість прихильників керівної партії "Право і справедливість" (65%).

Разом з тим майже кожен третій респондент (29%) хоче, щоб уряд, опікуючись майбутнім економічним розвитком, не нехтував історичною політикою.

Такого міркування дотримуються частіше прихильники партії "Право і справедливість". Тоді як серед симпатиків опозиційної "Громадянської платформи" людей із такою позицією всього 17%. Ще 24% осіб, які підтримують цю думку, не ідентифікують себе із жодною з партій.

Лише 3% прихильників "Права і справедливості" і 3% прихильників "Громадянської платформи" погоджуються з тим, що уряду слід приділяти більше уваги минулому та історії Польщі.

"Результати опитування свідчать, що збільшення тиску щодо історичних тем точно не збільшить симпатії на адресу чинного уряду", - прокоментував доктор Томаш Баран із факультету психології Варшавського університету.

Опитування було проведене 9-12 березня серед 1054 поляків, старших 18 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.