Екс-командир боснійських сербів подав апеляцію на рішення трибуналу ООН

Четвер, 22 березня 2018, 20:21

Командир боснійських сербів Ратко Младич подав апеляцію на рішення трибуналу ООН, який визнав його виним у геноциді і у військових злочинах.

Про це повідомляє AFP у Twitter.

Адвокати Младича, подаючи на розгляд до трибуналу ООН в Гаазі документи про апеляцію, попросили, щоб "всі помилкові висновки" були скасовані.

"Обсяг і величина помилок у рішенні є безпрецедентними", - сказали адвокати, стверджуючи, що судді скоїли "базові помилки", включаючи помилкове визначення позиції Младича в керівництві боснійських сербів.

22 листопада 2017 року трибунал ООН з військових злочинів в колишній Югославії визнав Младича винним за 10 з 11 звинувачень, включаючи геноцид, вбивство, судове переслідування, примусова депортація.

Младича, зокрема, звинувачували у геноциді і вбивства 8 тисяч мусульман у Сребрениці, а також у вчиненні злочинів проти людяності під час облоги Сараєво, в результаті якої 11 тисяч мирних жителів загинули від обстрілів та снайперського вогню.

Младич, який був командиром сербської армії у війні в Боснії в 1992-95 роках, отримав довічне ув’язнення.

Арешт Младича був однією з передумов для вступу Сербії в Євросоюз. Його заарештували у 2011 році в Сербії, а потім екстрадували до Гааги. Суд у його справі почався у травні 2012 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.