Польща, країни Балтії і Франція можуть вислати російських дипломатів – ЗМІ

П'ятниця, 23 березня 2018, 09:50

Польща, країни Балтії і Франція можуть прийняти рішення про видворення російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Великій Британії.

Про це повідомляє RMF FM з посиланням на дипломатів ЄС.

Дискусія на тему Росії на саміті ЄС тривала кілька годин.

Президент Литви Даля Грибаускайти підтвердила, що розглядає можливість висилки російських дипломатів у зв'язку з отруєнням Скрипаля. За даними ЗМІ, Польща також розглядає такі заходи у відповідь.

До Польщі і Литви можуть приєднатися також Латвія, Естонія та Франція.

Також за результатами саміту Євросоюз відкликав свого посла в Москві Маркуса Едерера "для консультацій". Дипломати водночас застерігають, що відкликання посла не є санкцією.

"Ми беремо до уваги різні сценарії і перебуваємо в тісному контакті з кільканадцятьма державами ЄС" - сказав один з дипломатів.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Британія стверджує, що обох росіян отруїли токсичною військовою нервово-паралітичною речовиною "Новічок", розробленою в Росії.

17 березня Росія оголосила про висилку 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії в Москві, а також відкликала згоду на відкриття та функціонування генерального консульства Британії в Санкт-Петербурзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.