Скрипалі можуть не прийти до тями після отруєння

П'ятниця, 23 березня 2018, 13:02

Колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та його донька Юлія продовжують перебувати у критичному стані, який, до того ж, може погіршитися.

Про це повідомляє видання The Times.

За його даними, невдовзі після отруєння 4 березня Юлія Скрипаль поверталась до свідомості, але пізніше знову повернулась в кому. Її батько продовжує залишатись без тями майже 20 днів та не в змозі спілкуватися.

В обох росіян може бути невідворотне пошкодження головного мозку. Про це стало відомо з доказів, оприлюднених під час суду цього тижня за зачиненими дверима.

Як повідомив суддя Вільямс, який дав дозвіл взяти зразки крові Скрипалів експертам Організації по забороні хімічної зброї, стан росіян може швидко погіршитися.

"Точний ефект цього впливу на їхнє довготривале здоров'я залишається незрозумілим, хоча медичні тести показують, що їхня розумова здатність може піддатися ризику до невідомого і досі невизначеного ступеню", - повідомив він.

Нагадаємо, у британському уряді заявили, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новічок", яку в минулому розробляла Росія. 

Глава МЗС Британії Борис Джонсон повідомив про наявність доказів, які свідчать про розробку та накопичення "Новічка" Росією.

19 березня до Британії прибули експерти ОЗХЗ, щоб провести незалежний аналіз речовини, якою отруїли Скрипаля та його доньку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.