З Іспанії втекла ще одна каталонська сепаратистка, якій загрожує суд

П'ятниця, 23 березня 2018, 14:37

Генеральний секретар "Республіканської лівиці Каталонії" (ERC) Марта Ровіра, проти якої Верховний суд Іспанії висунув сьогодні звинувачення у заколоті, залишила Іспанію.

Про це повідомляє El Pais.

Ровіра заявила, що не з'явиться у Верховному суді, в якому сьогодні було висунуто звинувачення 13 каталонським політикам, та залишає Іспанію.

У відкритому листі політик повідомила, що обирає важкий "шлях вигнання".

"Мені сумно, але набагато сумніше було б жити мовчки у країні, де я відчуваю, як цензурується свобода слова судами, що залякують та застосовують політично вмотивовані рішення", - написала вона.

Зазначимо, що екс-глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон з жовтня 2017 року перебуває у Брюсселі через відкриті проти нього кримінальні справи в Іспанії.

Нагадаємо, партії, що підтримують незалежність Каталонії, зберегли абсолютну більшість у парламенті автономії за підсумками дострокових виборів минулого року. Альянс JxCat, до якого входить колишній глава каталонського уряду Карлес Пучдемон, отримав 34 мандати, ERC – 32 мандати та партія CUP – 4.

Як відомо, суддя Верховного суду Іспанії висунув звинувачення 13 каталонським політикам, зокрема, екс-главі уряду Каталонії Карлесу Пучдемону, у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Згідно з іспанським законодавством, звинувачення у заколоті карається покаранням до 30 років тюремного ув'язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.