Скрипаль просив у Путіна дозволу повернутись в Росію

Субота, 24 березня 2018, 10:27

Колишній шкільний друг подвійного агента Сергія Скрипаля заявив, що у минулому екс-полковник ГРУ просив у Путіна дозволу повернутись в Росію.

Про це Володимир Тимошков розповів у інтерв’ю BBC.

За словами Тимошкова, він спілкувався зі Скрипалем по телефону в 2012 році, коли той перебував у Великій Британії. Скрипаль подзвонив з Лондона і розповів однокласнику, що написав президенту РФ листа з проханням дозволити йому повернутись в Росію.

"Він написав Володимиру Володимировичу Путіну про те, щоб до кінця його помилувати і дозволити йому приїхати в Росію, бо там мати, брат і взагалі родичі", - розповів Тимошков.

Тимошков стверджує, що Скрипаль шкодував через свою роль подвійного агента. "Він шкодував, бо його життя пішло шкереберть", - зазначив однокласник екс-агента.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував цю заяву про лист від Скрипаля Путіну, повідомляє "РИА Новости". "Ні. Це не так", - заявив Пєсков.

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію.

Країни ЄС вважають вкрай ймовірним, що відповідальність за отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля лежить на Росії.

Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.