Німецький бізнес занепокоєний можливим напливом сталі з РФ

Субота, 24 березня 2018, 16:16

Представники німецького бізнесу з тривогою очікують, що нові штрафні мита на імпорт в США сталі та алюмінію з багатьох країн, в тому числі з Китаю та Росії, приведуть до переорієнтації торговельних потоків на ринок ЄС.

Якщо це трапиться, лобісти німецьких підприємців будуть наполягати на прийнятті захисних заходів, заявив у п'ятницю на прес-конференції в Берліні член правління Федерального об'єднання німецької промисловості Штефан Маїр, інформує DW.

"Нас дуже турбує майбутня переорієнтація торгових потоків з Китаю і Росії на ринок ЄС після введення штрафних мит", - заявив він.

"Швидше за все, це неминуче, оскільки структура імпорту сталі та алюмінію в ЄС приблизно така ж, як в США, так що логічно, що зарубіжні виробники візьмуться за європейський ринок", - додав Маїр.

За його словами, правила СОТ допускають прийняття захисних заходів на випадок короткострокових масивних змін у напрямах торговельних потоків. Такі заходи, сказав він, "не наш вибір", але "ми зобов'язані враховувати інтереси наших виробників сталі та алюмінію".

Президент США Дональд Трамп вводить тарифи в розмірі 25% на імпортну сталь і 10% на імпорт алюмінію – торгові санкції, спрямовані передусім проти Китаю, який продає у світі дешеві сталь та алюміній. Наразі Трамп дозволив тимчасово не поширювати режим нових тарифів на ЄС, Австралію, Південну Корею, Аргентину і Бразилію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.