У Каталонії протести після затримання Пучдемона: сутички з поліцією і 100 постраждалих

фото, відео
Понеділок, 26 березня 2018, 07:42

У Барселоні в неділю ввечері відбулися масові протести через затримання владою Німеччини екс-глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.

Про це повідомляє La Vanguardia.

У сутичках з місцевою поліцією легкі травми отримали близько сотні протестувальників. Також повідомляється, що правоохоронці затримали шість учасників акції.

У Барселоні поліцейські застосували сльозогінний газ після того, як мітингарі почали жбурляти в них різні предмети. Загалом у протестах взяли участь близько 55 тисяч людей.

Медична служба Каталонії повідомила у Twitter, що у Барселоні допомогу отримали 92 особи, з них 23 - правоохоронці. Обійшлося без важких травм, в основному синці і забої. Ще сім людей отримали медичну допомогу у місті Льєйда і один у Таррагоні.

Нагадаємо, екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

Політик саме прямував до своєї резиденції у Ватерлоо. В іспанському уряді заявили, що готують все необхідне для екстрадиції.

В Іспанії Пучдемону висунуті звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.