Австрія: немає стовідсоткових доказів, що за отруєнням в Солсбері стоїть Росія

Вівторок, 27 березня 2018, 11:17

Австрія наразі не має абсолютної певності щодо причетності Росії до отруєння в Солсбері та не висилатиме російських дипломатів.

Про це міністр закордонних справ Карін Кнайссль заявила в ефірі Ö1-Morgenjournal у вівторок, інформує kurier.at.

Як пише видання, Австрія у ставленні щодо Росії буде іти іншим шляхом, ніж більшість держав ЄС та Сполучені Штати. За словами Кнайссль, наразі Австрія не підключатиметься до дій інших країн та не висилатиме російських дипломатів через ймовірне отруєння колишнього шпигуна РФ Скрипаля.

Міністр зазначила, що це рішення узгоджене з канцлером Себастіаном Курцом.

"Події розвиваються", - зазначила Кнайссль і вказала на те, що все ж існує велика вірогідність відповідальності Росії за отруєння екс-шпигуна. Проте, наголосила міністр, абсолютної певності немає.

"Проте все ж немає стовідсоткових доказів, що Росія причетна до цього", - зазначила вона.

Австрія вважає, що як нейтральна країна повинна стати мостом між РФ і Заходом, та зберегти контакти з росіянами.

"Як сказали вчора канцлер Себастіан Курц і я, навіть у важкі часи діалог має бути підтриманий", - цитує Кнайссль Kleine Zeitung.

Крім Австрії всього декілька країн ЄС, таких як Кіпр, Болгарія та кілька інших, відмовились висилати російських дипломатів із солідарності з Британією.

За останніми даними, вже 24 країни світу висилають російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку в Солсбері у Великій Британії, зокрема - 17 країн ЄС, Україна, Канада, США, Албанія, Македонія, Норвегія та Австралія.

Детальніше читайте у статті на сайті ЄвроПравди: "Дипломати нон грата: як країни-друзі Британії відповіли на російську хімічну атаку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.