Україна завершила переговори про ЗВТ з Ізраїлем

Середа, 28 березня 2018, 11:32

Україна та Ізраїль у середу завершили переговори про укладення Угоди про вільну торгівлю.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

У повідомленні відзначено, що глави української та ізраїльської делегацій погодили завершення переговорного процесу щодо положень Угоди про вільну торгівлю між урядами України Ізраїлю.

"Угода про вільну торгівлю з Ізраїлем буде сприяти розвитку промисловості та переробного виробництва в Україні завдяки співпраці та кооперації українських та ізраїльських підприємств, відзначив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

За словами міністра, угода зробить експорт до Ізраїлю дешевшим шляхом скасування або зменшення ввізних мит, та швидшим - завдяки домовленостям щодо спрощення митних процедур.

Вже зараз торгівля між Україною та Ізраїлем демонструє зростання, наголошує міністр. У 2017 році українські підприємства експортували до Ізраїлю товарів і послуг на 781,2 млн долл США, тобто на 19,1% більше за 2016 рік.

Глави делегацій також затвердили подальший план дій для підписання Угоди. Сторони очікують, що лібералізація ринків товарів стане поштовхом для зростання обсягів торгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.