Уряд Швейцарії пропонує посилити закони щодо володіння зброєю

Субота, 3 березня 2018, 11:37

Швейцарський уряд подав до парламенту пропозиції щодо реформи законодавства про зброю, щоб привести його у відповідність до європейських директив.

Про це повідомляє Swissinfo.

Пропозиції загалом схожі на директиву Європейського Союзу, спрямовану на посилення законів про обіг зброї до кінця 2019 року, але з деякими виключеннями.

Директива ЄС спрямована на встановлення більш жорстких вимог для отримання дозволу зброї, що може спричинити велику кількість смертей, такої як деякі види напівавтоматичної зброї.

Швейцарія не є членом ЄС, але є членом Шенгенської угоди про свободу пересування. Тому вона також повинна реформувати своє законодавство, щоб не ризикувати членством в Шенгені.

Швейцарський уряд, тим не менше, включив у законопроект певні поступки. Що стосується зброї для військової служби, то її можна буде залишати вдома після закінчення служби і використовувати для спорту.

Двадцятизарядні види зброї не будуть заборонені. Це питання у Швейцарії є надзвичайно суперечливим, і стрілецькі асоціації з самого початку погрожували винести його на референдум

У парламенті немає єдності щодо запропонованих змін. Консервативна права Народна партія проти цих реформ, а ліві прагнуть посилити законодавство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.