Росія висилає 13 українських дипломатів

П'ятниця, 30 березня 2018, 17:03

Росія висилає 13 українських дипломатів у відповідь на оголошення Києвом персонами нон грата 13 російських дипломатів у зв’язку з отруєнням Сергія Скрипаля в Британії.

Про це повідомляється на сайті  МЗС РФ.

В МЗС РФ заявили, що були викликані керівники дипмісій ряду країн, що раніше заявили про виклику російських дипломатів. Серед цих країн є Україна.

Їм було заявлено про оголошення "persona non grata" відповідної кількості співробітників дипустанов цих країн. 

"Їм були вручені ноти протесту і заявлено, що у відповідь на необґрунтовані вимоги зазначених держав про висилку російських дипломатичних співробітників на підставі бездоказових звинувачень Великої Британії на адресу Росії через так звану "справу Скрипалів" російська сторона оголошує "persona non grata" відповідну кількість співробітників дипустанов цих країн в Російській Федерації", - йдеться у повідомленні.

Глава МЗС України Павло Клімкін назвав нонсеном висилку Росією українських дипломатів у відповідь на оголошення Києвом персонами нон грата 13 російських дипломатів.

Нагадаємо, 26 березня Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС заявила, що видворяє 13 російських дипломатів.

Додамо, що у відповідь на висилку російських дипломатів у зв’язку з отруєнням Скрипаля Росія оголосила персонами нон-грата дипломатів 23 країн світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: