У Лондоні обшукали літак "Аерофлоту", що прибув з Москви

Субота, 31 березня 2018, 10:57

У Лондоні провели огляд літака Airbus А-321 авіакомпанії "Аерофлот", який прибув з Москви регулярним рейсом в аеропорт "Хітроу".

Про це повідомив у своєму Twitter журналіст BBC.

"Обшук російського літака у Великій Британії: МЗС Британії підтвердило BBC, що це була митна перевірка рейсу "Аерофлот" в Хітроу в цей день (30 березня - Ред.). Авіакомпанія заявила, що готова співпрацювати з правоохоронцями Британії, якщо будуть дані пояснення".

Однак в МЗС не уточнили, з чим саме пов'язана перевірка.

Згодом журналіст BBC повідомив, що літак повернувся до Москви, однак із затримкою майже на 3 години.

Поліція Лондона заявила, що в курсі повідомлень, які циркулюють у соціальних медіа про огляд російського літака, однак зазначила, що їхні підрозділи не проводили обшук.

В компанії "Аерофлот" заявили, що "у момент огляду британці змусили членів екіпажу залишити літак, залишився лише командир повітряного судна, який був ізольований у кабіні", повідомляє "Дождь".

Згодом представник МЗС Росії Марія Захарова підтвердила, що під час огляду командира екіпажу закрили в кабіні, і назвала дії британської сторони провокацією. За її словами, в аеропорт вирушили представники російського посольства.

Як відомо, Велика Британія вислала з країни 23 російських дипломатів та припинила всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Раніше британська прем'єрка також повідомляла про запровадження посиленних перевірок у Британії приватних рейсів з РФ, посилення перевірок на митниці та заморожування російських державних активів, якщо буде встановлено, що їхні власники загрожують безпеці країни або британським громадянам. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.