Нацполіція затримала трьох підозрюваних у нападі на спілку угорців в Ужгороді

Фото
Неділя, 4 березня 2018, 18:21

Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив про затримання вже 5 осіб, причетних до нападів на офіс спілки угорців в Ужгороді.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, оприлюднивши фото з операції затримання.

"Нацполіція розкрила обидва напади на Товариство угорської культури в Ужгороді. Загалом 5 осіб затримано, імовірний організатор-іноземець перебуває у розшуку", - написав він, не зазначивши національність можливого організатора нападів.

За його словами, щойно оперативники затримали трьох осіб, причетних до нападу на товариство угорської культури 27 лютого.

"Одного з них затримали у Черкасах, ще двох – у Кропивницькому. Також встановлено можливого керівника таких нападів, його оголошено у розшук", - повідомив Князєв.

 
Фото із Facebook-сторінки Князєва 

Також, глава Нацполіції заявив, що напередодні закарпатські поліцейські встановили громадян Польщі, причетних до підпалу центру 4 лютого.

Саме цих двох осіб було затримано у Варшаві.

"Суд Польщі обрав їм запобіжний захід у виді 90 діб тримання під вартою. Зараз при підтримці Генеральної прокуратури вирішуємо питання щодо допиту затриманих", - повідомив він.

Нагадаємо, в Ужгороді 27 лютого у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС невідома особа встановила саморобний вибуховий пристрій на підвіконня офісу та підірвала його.

Це вже друга спроба нападу на офіс КМКС в Ужгороді. 4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі.

Того ж дня стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало поляків, підозрюваних у підпалі 4 лютого будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС.

Детальніше - в статті "Польська фаланга Путіна: хто стоїть за підпалом спілки угорців в Ужгороді"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.