Клімкін: немає іншого виходу, окрім чесного діалогу з Польщею

Понеділок, 5 березня 2018, 10:10

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що Україна та Польща повинні перейти до чесного діалогу, вшанувавши пам’ять жертв кожної нації.

Про це йдеться у статті міністра у польському виданні Rzeczpospolita, повідомляє Onet.pl.

На його думку, відправною точкою польсько-української історії були не війни і конфлікти, а мирне співіснування протягом століть.

"Про цю ситуацію свідчить нинішня ситуація: поляки і українці сьогодні - два дуже близькі народи зі схожими мовами, культурами, менталітетом і цивілізаційними цінностями", - зауважив він.

На переконання Клімкіна, Польща і Україна мають спільне теперішнє, і, як сподівається міністр, також майбутнє. "Ми не маємо права руйнувати наше майбутнє і стратегічне партнерство, яке сьогодні визначає долю обох наших народів", - написав він.

"Я готовий до чесного діалогу з польськими колегами, щоб вшанувати пам'ять жертв кожної нації, просити прощення та прощати. Я готовий взяти на себе відповідальність за відновлення наших відносин до нормального стану і до стандартів цивілізованої європейської діалогу.

На жаль, досі я не бачу такої готовності з боку польської сторони. Проте я переконаний, що іншого виходу немає. Я закликаю українців і поляків, які цінують нашу спільну спадщину, щоб вони не мовчали, а виступили в ім'я примирення", - зазначив Клімкін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.