Швеція готова брати участь у миротворчій місії ООН на Донбасі

Понеділок, 5 березня 2018, 13:06

Швеція висловлює готовність взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі, не бажаючи бачити "заморожений" конфлікт.

Про це у понеділок за підсумками переговорів із міністром оборони України Степаном Полтораком заявив міністр оборони Швеції Петер Гультквіст, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо буде рішення Радбезу ООН, то Швеція розглядатиме можливість участі в такій місії. Якщо ухвалимо таке рішення, то це матиме серйозний вплив на ситуацію зі стабільністю в країнах Балтії, Фінляндії та Швеції", - сказав Гультквіст.

Він наголосив, що Швеція підтримує створення такої місії, "але вона має відповідати всім міжнародним угодам".

"Ми не бажаємо бачити "заморожені" конфлікти, ми намагаємося досягти стабільності та миру, тому підтримуємо таку місію", - пояснив він.

За словами Гультквіста, Швеція підтримує Україну в захисті свого суверенітету.

Варто зазначити, що перепоною для надсилання миротворчої місії на Донбас є не склад місії, а її мандат. Раніше під час консультацій в ООН Росія відкинула практично всі важливі положення, які дозволяли створити ефективну місію.

Нагадаємо, спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що розміщення миротворчої місії на Донбасі без згоди Росії буде неможливим.

Як відомо, Росія заявляє, що дійти до компромісу в питані розміщення миротворців на Донбасі можна лише через діалог з представниками невизнаних республік Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.