Гуманітарний конвой досяг анклаву повстанців у сирійській Гуті

Понеділок, 5 березня 2018, 14:40

Конвой з гуманітарною допомогою досяг анклаву повстанців у Східній Гуті, передмісті Дамаска, яке перебуває в облозі та під обстрілами урядових сил.

Про це заявили у Міжнародному Комітеті Червоного Хреста, передає DPA.

Як відомо, нещодавно сирійські урядові війська посилили атаки на анклав, де проживає близько 400 000 осіб. Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш назвав їхнє становище "пеклом на землі".

"Конвой з 46 вантажівками привіз харчі для 27 500 людей, крім того пшеничне борошно, медичні та хірургічні інструменти", - повідомила речниця Червоного Хреста в Сирії.

Фото МКЧХ 

Однак в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) заявили, що так і не змогли доставити важливі медичні засоби в Східну Гуту в складі гуманітарного конвою.

"Сьогодні вранці ООН та партнерів організації повідомили, що багато медикаментів, призначених для передачі в місто Дума не дозволили завантажити чи замінити іншими життєво необхідними предметами. Отже, три з 46 вантажівок, відправилися сьогодні в Думу майже порожні", - йдеться у заяві OCHA.

Речниця Управління ООН з координації гуманітарних питань повідомила, що таку "заборону зробив сирійський уряд в останню хвилину перед входом у зону, хоча МКЧХ, Червоний півмісяць та інші агентства ООН отримали дозвіл на в'їзд у Східну Гуту.

Як відомо, 27 лютого, у сирійській Гуті на околицях Дамаска розпочалося п’ятигодинне перемир’я, підтримане Росією. Режим має діяти щоденно з 9:00 до 14:00.

Однак, обстріли тривають попри перемир’я.

Нагадаємо, за майже два тижні безперервних авіаударів в передмісті Дамаска, що контролюється повстанцями, загинули вже 674 мирних жителі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.