Грибаускайте: РФ відповідальна за погіршення становища кримських татар

Понеділок, 5 березня 2018, 14:42

Росія несе відповідальність за погіршення становища кримських татар.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, яка в понеділок зустрілася з лідерами кримських татар - заступниками голови Меджлісу кримських татар Ахметом Чийгозом і Ільмі Умеровим, повідомляє портал Delfi.

"Росія несе відповідальність за погіршення становища кримських татар, грубі порушення їх прав, постійні переслідування, насильницьку русифікацію, утисків свободи преси і релігійної свободи", - заявила вона.

За її словами, Литва докладає всіх зусиль, щоб інформація про спрямовану проти кримських татар ворожу політику Росії постійно перебувала в центрі уваги міжнародної спільноти.

Після анексії Криму Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров зазнали переслідувань за свою політичну діяльність і опинилися за гратами. У жовтні минулого року за посередництва президента Туреччини вони були звільнені і тепер продовжують свою діяльність в Києві.

Зустріч була приурочена до 4-ої річниці анексії Криму, її мета - заявити про підтримку постраждалих від неї кримських татар.

Даля Грибаускайте ще раз підкреслила, що Литва рішуче засуджує анексію Криму і дотримується принципової політики її невизнання. Литва також прагне до того, щоб санкції Євросоюзу щодо Росії, запроваджені після окупації півострова, тривали до тих пір, поки агресор не піде з зайнятих територій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.