Макрон вимагає від РФ конкретних заходів для забезпечення гуманітарної паузи в Сирії

Понеділок, 5 березня 2018, 19:22

Росія має вжити конкретні заходи для виконання резолюції Ради безпеки ООН про перемир’я у Сирії, зокрема, у Східній Гуті.

Про це президент Франції Еммануель Макрон говорив з президентом РФ Володимиром Путіним, йдеться у повідомленні Єлисейського палацу.

"Президент вказав на необхідність вжиття Росією реальних і конкретних заходів з тим, щоб сирійський режим однозначно виконував резолюцію Ради безпеки ООН 2401 про негайне припинення бомбардувань" - йдеться у повідомленні.

Макрон підкреслив, що гуманітарні конвої мають отримати безперешкодний доступ до постраждалих районів Сирії.

"Відзначивши, що на даному етапі евакуація поранених не була санкціонована режимом і що припинення вогню не дотримується, президент закликав Росію взяти на себе відповідальність і продемонструвати вірність своїм зобов'язанням" - йдеться у повідомленні Єлисейського палацу.

Як повідомлялося, 5 березня конвой з гуманітарною допомогою досяг анклаву повстанців у Східній Гуті, передмісті Дамаска, яке перебуває в облозі та під обстрілами урядових сил.

Як відомо, 27 лютого, у сирійській Гуті на околицях Дамаска розпочалося п’ятигодинне перемир’я, підтримане Росією. Режим має діяти щоденно з 9:00 до 14:00.

Однак, обстріли тривають попри перемир’я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.