Посол Угорщини в Україні: в автономії немає нічого поганого

Середа, 7 березня 2018, 15:41

Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень заявив, що Будапешт не бачить нічого поганого у автономії для закарпатських угорців, однак з огляду на війну на Сході України мова про це зараз не йде.

Про це він заявив у інтерв’ю "Українським новинам".

"Ми вважаємо, що нічого поганого в автономії немає. В Європейському Союзі дуже багато практичних прикладів. В автономній провінції - італійському Південному Тіролі, наприклад, навчання відбувається німецькою мовою для німецької національної меншини, а державну - італійську мову - вони вивчають як іноземну, за такою методикою. В цьому нічого поганого немає", - зазначив Кешкень.

Однак з огляду на війну на Сході України угорці Закарпаття зараз не акцентують на питанні автономії, зауважив посол.

"Наші політики говорять про те, що нічого поганого в автономії немає, що це прийнятна модель в Євросоюзі. Але угорці Закарпаття, які є громадянами України, теж враховують сформовану на сході ситуацію, тому зараз ніхто не вимагає автономії", - заявив посол.

Кешкень також заявив, що за результатами голосування про автономію Закарпаття 1991 року 78% жителів Закарпаття підтримали автономію для області, а 82% - для Берегівського району, але "до тепер не отримали нічого".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.