Справа "Наутілуса": у данського винахідника виявили ознаки психопата

Четвер, 8 березня 2018, 16:24

У данського винахідника Петера Мадсена, якого звинувачують у тортурах та вбивстві шведської журналістки Кім Валль, під час психіатричної експертизи було виявлено "психопатичні тенденції".

Про це повідомляє The Associated Press.

Під час судового процесу, який розпочався сьогодні, прокурор Якоб Бух-Йепсен повідомив, що згідно із висновками психіатричної експертизи, 47-річний данець є розумною людиною "з психопатичними нахилами", який не має "жодного співчуття або почуття провини".

Як відомо, Мадсена звинувачують у тортурах над журналісткою перед тим як вона була вбита. Слідчі вважають, що вона могла загинути від удушення або від того, що їй перерізали горло.

Сьогодні прокурор заявив, що причина смерті журналістки не встановлена. За його словами, кров Валль була знайдена на комбінезоні Мадсена, в якому він був одягнений під час затримання.

Він також повідомив, що слідчі знайшли відео і тексти про вбивства жінок на ноутбуці Мадсен та на зовнішньому жорсткому диску.

Як відомо, суд у Копенгагені триватиме до 25 квітня.

Нагадаємо, найбільший приватний підводний човен "Наутілус" з невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин.

23 серпня тіло жінки без кінцівок і голови, знайдене поблизу Копенгагена, ідентифікували як зниклу шведську журналістку Кім Валль. Пізніше поліція знайшла голову вбитої жінки і решту частин тіла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.