Уряд підписав з Єврокомісією угоду про 50 млн євро на Фонд енергоефективності

Середа, 18 квітня 2018, 15:16

Український уряд підписав з делегацією Європейської комісії угоду про виділення 50 мільйонів євро Фонду енергоефективності.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

"ЄС долучається до реалізації п'ятирічної програми підтримки енергоефективності в Україні і братиме участь в співфінансуванні Фонду енергоефективності. Внесок партнерів - 50 млн євро", - повідомив Гройсман.

За його словами, завдяки Фонду енергоефективності вже за 3-5 років очікувана економія газу становитиме 7-10 млрд кубометрів, а витрати на закупівлю палива будуть зменшені на $3 млрд.

"Плюс нові технології споживання, нові виробництва і нові робочі місця", - додав прем’єр.

Нагадаємо, рішення про створення Фонду енергоефективності було ухвалено в січні 2018 року після прийняття минулого року відповідного закону.

Фонд надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, впровадження ефективних систем моніторингу та управління, встановлення ефективних опалювальних і охолоджувальних систем та обладнання, а також заміни наявних систем і устаткування на більш ефективні.

Форма надання коштів - часткове відшкодування вартості заходів з енергоефективності. У держбюджеті-2018 на фонд виділено 1,6 млрд грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.