Росія направила ОЗХЗ 13 питань по справі отруєння Скрипаля

Понеділок, 2 квітня 2018, 10:48

Постійне представництво РФ при Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) направило в її техсекретаріат 13 питань, які цікавлять Москву в рамках розслідування справи про отруєння Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС РФ.

У своїй заяві російське відомство називає справу "сфабрикованою".

Серед питань, спрямованих в ОЗХЗ, - спроби прояснити, яку допомогу Лондон запросив у техсекретаріату організації. Також російську владу цікавить, чи має намір ОЗХЗ поділитися з Росією інформацією, яку британці надають техсекретаріату.

Крім цього, Москва запитала, яке саме підтвердження техсекретаріату просить Британія: "тільки факт застосування нервово-паралітичного речовини, або ж те, що вона відноситься до типу "Новічок" за західною класифікацією".

Також Росію цікавить, чи направляла британська сторона техсекретаріату будь-яку додаткову інформацію (оперативну, медичну або правову) за власним національним розслідуванням "справи Скрипаля".

Сьогодні британські ЗМІ повідомили, що у рамках розслідування отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Британії допитали жінку, яка на їхнє прохання привезла із Росії гречку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.