Трамп хоче вивести війська з Сирії

Середа, 4 квітня 2018, 08:06

Президент США Дональд Трамп заявив, що хотів би вивести війська з Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

Трамп заявив, що США "не зупиняться доки ІДІЛ не зникне". За його словами, перемога над терористичним угрупованням є неминучою.

В той же час Пентагон і Держдепартамент наполягають, що потрібні будуть довготривалі зусилля США, щоб забезпечити сталий характер поразки ІДІЛ.

"Вже час" - сказав Трамп відповідаючи на питання про можливе виведення військ з Сирії.

"Ми були успішні в кампанії проти ІДІЛ. У військовому плані ми будемо успішні проти будь-якого противника. Але іноді час повернутися додому і ми всерйоз про це думаємо" - додав президент США.

При цьому раніше у вівторок спецпосланець США в міжнародній коаліції проти ІДІЛ Бретт Макгерк представив дещо іншу позицію щодо участі американців в сирійському конфлікті. За його словами, місія Сполучених Штатів в Сирії зі знищення терористичного угруповання ще не завершена.

"Ми знаходимося в Сирії для боротьби з ІДІЛ. Це наша місія, і наша місія ще не закінчена, ми збираємося завершити цю місію", - сказав Макгерк.

Крім того, глава командування збройних сил США на Близькому Сході Джозеф Вотел повідомив у вівторок, що, хоча загроза з боку ІДІЛ зменшилася, вона не зникла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.