Uber призупиняє діяльність у Греції через нове законодавство

Четвер, 5 квітня 2018, 14:19

Сервіс Uber призупиняє діяльність в Греції після затвердження у країні нового законодавства, яке передбачає більш жорстке регулювання у секторі пасажирських перевезень.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Нові правила перевезень передбачають, що кожен щоденний маршрут таксі починається та закінчується у визначеному компанією парку або в паркувальній зоні, чого не робить Uber.

Також буде створений цифровий реєстр усіх платформ для обміну даними та їх пасажирів.

"Ми повинні оцінити, чи і як ми можемо працювати в рамках нової системи, і тому роботу uberX в Афінах буде призупинено з наступного вівторка, поки ми не зможемо знайти відповідне рішення", - йдеться у заяві компанії.

Uber працює за двома форматами в Афінах: UberX, де працюють звичайні водії за наявності водійських прав, та UberTAXI, де працюють таксисти.

Проти Uber, який працює в грецькій столиці, неодноразово протестували місцеві водії таксі, які вважають, що сервіс віднімає їхню роботу.

Нагадаємо, Суд ЄС виніс рішення, що послуги, які надає компанія Uber, входять до сфери транспортування, а отже, держави-члени ЄС можуть регулювати умови надання цієї послуги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.