Міноборони Британії бракує коштів на купівлю нових кораблів і літаків – ЗМІ

П'ятниця, 11 травня 2018, 15:20

Керівництво військового відомства Британії втратило контроль над своїм бюджетом і не може собі дозволити придбати всі кораблі, літака та субмарини, яким потребує.

Про це повідомляє The Times з посиланням на звіт депутатів комітету контролю за виконанням держбюджету парламенту Британії.

У звіті висловлено скепсис з приводу того, що під час укладення огляду Міноборони в липні буде змога заповнити діру у фінансуванні на наступне десятиліття у розмірі до 21 млрд фунтів (понад 28 млрд доларів).

Депутати називають нереалістичними плани Міноборони з купівлі і обслуговування військової техніки, в тому числі щонайменше 48 винищувачів F-35  до 2027 року.

Як зазначається, звіт депутатів оприлюднений майже через шість років після того як тодішній міністр оборони Філіп Хеммонд заявив про те, що уряд вирішив проблему нестачі 38 млрд фунтів в оборонному бюджеті.

У своїх оцінках депутати спираються на дані попередньої доповіді Національного аудиторського офісу, який визначив діру у фінансування у розмірі від 4,9 млрд фунтів до 20,8 млрд фунтів у плані закупівель військової техніки.

Комітет звинувачує військових та державних службовців в тому, що ті не знають, наскільки великий фінансовий дефіцит, і висловлює сумніви щодо прагнення знайти 16 мільярдів фунтів завдяки економії.

"Міністерству оборони просто не вистачає грошей на придбання всього обладнання, яке воно вважає потрібним", - сказано в повідомленні.

Депутати також вважають, що міністерству не вистачає контролю за витратами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.