РФ не ратифікує прикордонний договір з Естонією через русофобію Таллінна

Середа, 23 травня 2018, 13:58

РФ відмовляється ратифікувати прикордонний договір з Естонією доки Таллінн не змінить свою поведінку.

Про це заявили в посольстві РФ в Естонії, повідомляє портал ERR.

Так в посольстві прокоментували заяву президента Естонії Керсті Кальюлайд про готовність поїхати до Москви, коли прикордонний договір між двома державами буде ратифікований російською стороною.

"У січні цього року міністр закордонних справ Росії знову чітко визначив головну умову для цього кроку - нормальна неконфронтаційна атмосфера у двосторонніх відносинах. Росія своє зобов'язання стримала. З боку естонського уряду русофобська риторика продовжує зашкалювати. У такій ситуації про просування ратифікації прикордонних договорів говорити не доводиться", - заявили в посольстві РФ.

Прикордонний договір між Естонською Республікою та Російською Федерацією був підписаний 18 лютого 2014 року.

Перше читання законопроекту про ратифікацію прикордонних угод пройшло в Рійгікогу 25 листопада 2015 року.

При цьому це вже не перша спроба двох країн домовитися про кордон.

Так, міністри закордонних справ Естонії та Росії підписали прикордонний договір 18 травня 2005 року. Але коли угоду було винесено на ратифікацію в естонський парламент, то до договору була додана преамбула, в якій робилося відсилання до Тартуського миру 1920 року. Після цього Росія вирішила відкликати свій підпис під прикордонним договором з Естонією.

Нові переговори про кордоні почалися у жовтні 2012 року, коли Рійгікогу дав уряду мандат на ведення переговорів з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.