Президент Естонії стала першим іноземним лідером, яка відвідала Донбас

фото
Четвер, 24 травня 2018, 13:14

Президент Естонії Керсті Кальюлайд у четвер прибула з візитом на Донбас, ставши першим лідером іноземної держави, яка відвідала зону конфлікту.

Як повідомляється на Facebook-сторінці Операції об’єднаних сил, Кальюлайд провела робочу зустріч з командувачем ООС Сергієм Наєвим.

 

Зазначається, що сторони обговорювали актуальні питання українсько-естонського співробітництва у військовій сфері.

Сергій Наєв поінформував Керсті Кальюлайд про поточну ситуацію в Донецькій та Луганській областях, шляхи реалізації гуманітарних заходів задля убезпечення життя мирних громадян та покращення соціальної сфери.

 

Він також зазначив, що російсько-терористичні війська регулярно обстрілюють мирні населені пункти, грубо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права. Адже від обстрілів агресора гинуть та отримують поранення мирні мешканці Донбасу.

"Об’єднанні сили захищають мирне населення та вживають всіх можливих заходів для забезпечення безпеки громадян", - наголосив Наєв.

Керсті Кальюлайд висловила підтримку українським військовим у їхній боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність своєї країни.

Після зустрічі з Сергієм Наєвим Кальюлайд зустрінеться з українськими воїнами, тимчасово переміщеними особами та представниками гуманітарних організацій.

Варто зазначити, що допомога Естонії в матеріально-технічній та гуманітарній сферах перевищує 10 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.