Британія може узаконити медичну коноплю після скандалу з хворим підлітком, у якого відібрали ліки

Вівторок, 19 червня 2018, 10:45

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід у винятковому порядку дозволив використання коноплі для лікування 12-річного хлопчика Біллі Колдуела, який страждає тяжкою формою епілепсії.

Про це пише Reuters.

Біллі полетів до Канади зі своєю матір'ю, Шарлоттою, щоб придбати медичну олію коноплі, але коли вони прилетіли назад до Лондона у митники конфіскували ліки. Через кілька днів Біллі госпіталізували у результаті кількох приступів.

"Я скористався своїми винятковими повноваженнями для термінової видачі Біллі Колдуелу ліцензії на проходження лікування олією канабісу. Я прийняв це рішення на підставі висновку лікаря про необхідність подібної терапії", - заявив міністр внутрішніх справ.

 

Шарлотта Колдуел каже, що її син не мав приступів, коли використовував олію канабісу. Вона закликала змінити закони.

"Жодна родина не повинна проходити через такого роду випробування, подорожуючи по всьому світу, щоб отримати ліки, які повинні бути вільними у доступні для наших відчайдушно хворих дітей", - сказала Колдуел.

"Це тривожний сигнал для нашої країни. У 21-му столітті нам потрібна більш гуманна політика, а не панічні заходи. Я сподіваюся, що уряд задумається про те, що сталося і що вони змусили нашу сім'ю пережити за ці останні кілька днів", - додала вона.

Уряд Терези Мей заявив, що буде розглядати можливі зміни в правилах використання ліків на основі коноплі. Вільям Хейг, колишній глава Консервативної партії Мей, заявив, що Британія "програла війну проти коноплі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.