Клімкін: польський воєвода перейшов межу людяності

Середа, 11 липня 2018, 16:28

Глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що люблінський воєвода Пшемислав Чарнек перейшов межу людяності, коли почав ділити загиблих українців і поляків на суттєвих і несуттєвих.

Про це міністр написав у своїй статті у виданні "Новое время".

"Пан воєвода, протиставляючи польські й українські жертви, по суті поділяє загиблих на більш і менш важливих, на суттєвих і несуттєвих" - зазначив Клімкін.

"Злочинами окремих загонів українських націоналістів проти поляків він з легкістю виправдовує злочин Армії Крайової в Сагрині, а в порівнянні з тисячами загиблих поляків "кілька сотень" українських жертв видаються йому взагалі не вартими уваги. Даруйте, але це вже за межею добра і зла" - заявив він.

За його словами, абсолютно не по-людськи вішати ярлики на невинних жертв каральних акцій, ділити їх на гарних і поганих, гідних і не гідних жалю.

"Останнім часом між польською і українською сторонами було багато запеклих історичних дискусій, але, якщо не помиляюся, пан Пшемислав Чарнек першим перейшов цю межу людяності" - заявив Клімкін.

При цьому він закликав польських опонентів не уподібнюватися Чарнеку і не переходити цю межу.

Нагадаємо, Люблінський воєвода Пшемислав Чарнек назвав провокацією події в селі Сагринь, де за участі президента України Петра Порошенка відбулося вшанування українців, які загинули від рук польських "селянських батальйонів" та підрозділів Армії Крайової у 1944 році.     

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.