У ЄС чекають на притягнення до відповідальності убивць Шеремета

П'ятниця, 20 липня 2018, 13:17

Представництво ЄС в Україні чекає на прозоре розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета та притягнення винних до відповідальності.

Про це представництво ЄС повідомило на своїй сторінці у Facebook у другу річницю вбивства журналіста.

"Два роки тому українська медіа-спільнота втратила одного з найталановитіших і найхоробріших журналістів - Павла Шеремета – його було холоднокровно вбито. Ця трагедія залишається джерелом смутку його родини і багатьох його колег по всій країні, які продовжують свою життєво важливу роботу", - йдеться у повідомленні.

Представництво ЄС очікує, що українська влада проведе прозоре розслідування цього злочину, щоб притягнути винних до відповідальності.

"Прогрес у цій справі буде безсумнівно важливий для суспільної довіри до правоохоронних органів", - наголосили у представництві ЄС.

Один з керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Журналісти "Слідство.Інфо" у документальному фільмі "Вбивство Павла", спираючись на записи камер спостереження в районі вибуху, встановили: вибухівку вночі заклала під авто жінка, її прикривав чоловік – вони перебували поруч із місцем вибуху і вранці 20 липня.

Крім того, тієї ночі під будинком, де жив Шеремет, стояли підозрілі червоний "Мерседес" і сіра "Шкода", водій останньої Ігор Устименко виявився колишнім працівником СБУУстименка допитали.

Потім у поліції визнали, що припустилися помилок при розслідуванні вбивства Шеремета.

Президент Петро Порошенко запропонував долучити міжнародно визнаного розслідувача до української слідчої групи у справі Шеремета.

У вересні 2017 року стало відомо, що головне слідче управління Нацполіції засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета задля захисту життя осіб, "які беруть участь у кримінальному судочинстві".

У лютому 2018 року редактор-засновник "Української правди" Олена Притула виступила з вимогою до генпрокурора Юрія Луценка розслідувати загибель журналіста УП Павла Шеремета у 2016 році як терористичний акт.  

Читайте також: 2 роки без Павла

Пал Героїч, ви завжди з нами

Зі світлої сторони. "Українська правда" згадує Павла Шеремета

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.