Під атаку російських хакерів потрапили німецькі медіа ZDF і WDR

П'ятниця, 27 липня 2018, 18:16

Німецькі медіакомпанії ZDF і WDR на початку червня зазнали атаки російських хакерів.

Про це пише Spiegel з посиланням на джерела в структурах безпеки.

ZDF підтвердила факт хакерської атаки, в той час як WDR відмовилася від коментарів, пояснивши це причинами, пов'язаними з технікою безпеки. ZDF уточнила, що нападу зазнали менше десяти її комп'ютерів, при цьому витоку даних не відбулося.

Федеральна прокуратура ФРН має намір доручити розслідування інциденту відомству з кримінальних справ федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія.

Федеральне відомство з охорони конституції близько двох тижнів тому повідомило, що німецькі медіа-компанії і організації, що займаються дослідженнями у сфері хімічної зброї, стали мішенню професійної кібератаки, сліди якої ведуть до російської хакерської групи Sandworm.

Мішенню російських хакерів могла також стати швейцарська лабораторія у місті Шпіц, яка брала участь, зокрема, в аналізі речовини, за допомогою якого в березні у Великій Британії був отруєний колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Відомство з охорони конституції уточнювало, що за атаками, імовірно, стоїть російська спецслужба.

За даними німецької спецслужби, технічно висококваліфіковане і вкрай агресивне угруповання Sandworm діє як мінімум з 2013 року. Воно відоме, серед іншого, атаками в Україні, зокрема в енергетичному секторі, та кібершпигунством проти НАТО, державних установ, телекомунікаційних компаній та наукових установ.

28 лютого хакерська група APT28, яку зазвичай пов’язують з Росією, атакувала сервери МЗС і Міноборони Німеччини.

Як відомо, у збройних силах Німеччини офіційно почав працювати підрозділ із кіберзахисту, який налічує 13 500 осіб. У центрі уваги нового підрозділу є захист Німеччину від кібератак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.