Таксисти блокують вулиці міст Іспанії, погрожують перекрити кордон

Понеділок, 30 липня 2018, 13:13

Таксисти Барселони, Мадрида та інших іспанських міст продовжують безстроковий страйк проти видачі ліцензій компаніям, які надають автомобілі напрокат для платформ Uber чи Cabify.

Про це повідомляє El Pais.

Зранку у понеділок понад півтори тисячі таксі заблокували рух в обох напрямках центральними вулицями Барселони. Як зазначається, страйк зачепив тисячі туристів і місцевих жителів.

Таксисти Мадрида, які приєдналися до безстрокового страйку у суботу, заблокували вісім з десяти смуг руху на одній з основних автомагістралей іспанської столиці в районі міністерства розвитку.

Акції таксистів також проходять в інших іспанських містах: Малазі, Валенсії, Сарагосі, тощо.

У понеділок представники протестувальників планують провести зустріч з представниками міністерства розвитку. У разі невиконання їхніх вимог, таксисти погрожують блокувати вокзали, аеропорти і навіть кордон з Францією.

Причиною страйку стало призупинення Верховним судом Каталонії рішення мера Барселони Ади Колау про обмеження кількості ліцензій компаній, які надають автомобілі напрокат з водієм, чим користуються платформи Uber чи Cabify. Таксисти наполягають, що необмежена видача таких ліцензій вбиває звичайні служби таксі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.