ЄС запровадив санкції проти 6 компаній, які будували Керченський міст

Вівторок, 31 липня 2018, 10:11

Євросоюз запровадив санкції проти російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

"Рада додала шість суб'єктів до списку компаній, які підпадають під обмежувальні заходи через дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України", - йдеться у повідомленні.

З 31 липня під європейськими санкціями перебувають дві компанії Аркадія Ротенберга - ПАТ "Мостотрест" і ТОВ "Стройгазмонтаж". Обидві компанії раніше вже були внесені до американського списку санкцій

Також під санкції ЄС потрапили АТ "Інститут Гипростроймост - Санкт-Петербург", АТ "Суднобудівний завод "Залив", ТОВ "Стройдгазмонтаж - Мост", вологодське АТ "ВАД".

Зазначається, що компанії додані у санкційний список через їхню участь у будівництві Керченського мосту, що з'єднує Росію з незаконно анексованим Кримським півостровом.

"Своїми діями вони підтримали консолідацію російського контролю над незаконно анексованим Кримським півостровом, що, в свою чергу, ще більше підриває територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України", - зазначили в ЄС.

Обмежувальні заходи полягають у замороженні активів в ЄС, що належать цим суб'єктам, а особи та організації в ЄС не можуть надавати їм фінансові послуги.

Таким чином, кількість компаній, які потрапили під санкції ЄС, збільшилася до 44. Крім того, ЄС запровадив заборону на в’їзд та заморожування активів для 155 осіб за цим режимом санкцій.

Нагадаємо, 15 травня за участі президента РФ Владіміра Путіна відбулася церемонія відкриття автодорожньої частини Керченського мосту.

В Євросоюзі тоді заявили, що побудувавши міст, Росія ще раз порушила суверенітет і територіальну цілісність України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.